whispering wall

adres weimarstraat 56
2562 GZ  den haag
the netherlands
tel
e-mail
internet
00 31 (0)6 51 31 61 05
info@whisperingwall.nl
www.whisperingwall.nl
collectiecentraal
atelierinformatie

 


Atelier

Atelier Mark de Weijer

Mark de Weijer concentreert zich in zijn werk op kleur, huid/materialiteit en ruimte. In dat kader werkt hij met aquarel op papier. Deze techniek maakt het mogelijk om zeer verfijnde kleurnuances aan te brengen. Daarnaast speelt de huid van het papier een grote rol in de beleving van de kleur. Mark de Weijer zoekt in de aquarellen naar een kleurruimte waarbij hij ook de fysieke ruimte betrekt door de aquarellen als wandbekleding toe te passen. In zijn atelier onderzoekt hij de invloeden van handschrift, toeval, dosering, applicatie en drogingsfactoren, pigmentering en met name de drager papier. Het papier zelf is een essentiële factor in dit proces. Het atelier beschikt hiervoor over een aantal papierspecifieke productiemiddelen zoals naast diverse grondstoffen een maalbak (hollander), persen, verschillende schepramen, een vacuumtafel en droogplaten.

 

Mark de Weijer: www.markdeweijer.nl

Atelier Mark de Weijer

 

Atelier Vilt aan Zee

In een van de etalages van Whispering Wall is permanent werk te zien van Vilt aan Zee. In 2011 is Vilt aan Zee gestart en sindsdien ontwerpen maken zij ecologische designproducten. De collectie bestaat uit vilten lampen en wandpanelen die de akoestiek verbeteren in een ruimte. 

Het materiaal vilt geeft veel mogelijkheden, zowel in vormgeving als in gebruik als akoestisch materiaal. In samenwerking met Whispering Wall willen we onderzoeken hoe we andere materialen en ambachten kunnen combineren met vilt zodat er verrassende innovatieve producten ontstaan en misschien ook nieuwe toepassingen.   

Vilt aan zee: www.viltaanzee.nl

Anne van de Weijer aan het werk in haar atelier

 

wandbekleding

verlichting